Alexandru Rafila a fost întrebat dacă decizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica şi celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri.

„Da! Va fi o măsură care se aplică practic tuturor şi celor care se află în acest moment în carantină şi aceeaşi măsură o vom lua şi în cazul celor care se află în izolare, pentru că ştiţi bine, trebuie să facem această diferenţă între carantină – care se referă la persoanele aparent sănătoase, care călătoresc – şi izolare, care se referă fie la persoanele bolnave, fie la persoanele care sunt contacţi apropiaţi ai unor persoane bolnave”, a spus ministrul Sănătăţii, duminică seara, la Antena 3.

Practic, măsura se va aplica şi celor care se află deja în carantină sau în izolare.

Cei aflaţi în această situaţie vor primi mesaj de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi încunoştiinţaţi despre decizie.

„Oricum, discutăm de practic de 1 – 2 zile în care vor primi aceste mesaje şi practic noua durată a izolării, respectiv a carantinei, va fi precizată în mesajul respectiv”, a mai spus Rafila.

CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală şi la 10 zile pentru cele nevaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7718423-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7718423-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Alexandru Rafila a fost întrebat dacă decizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica şi celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri. „Da! Va fi o măsură care se...