Banca americană şi-a anunţat planul de a impune noi reguli de vaccinare în octombrie şi devine acum prima mare instituţie de pe Wall Street care impune vaccinarea.

Măsura vine în contextul în care industria financiară încearcă să readucă angajaţii în birouri în condiţii de siguranţă şi să revină la activitatea obişnuită, în condiţiile în care varianta extrem de infecţioasă Omicron se răspândeşte.

Alte bănci importante de pe Wall Street, printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley şi JPMorgan Chase & Co le-au spus unor angajaţi nevaccinaţi să lucreze de acasă, dar niciuna nu a mers încă până la concedierea personalului.

În timp ce Citigroup este prima bancă de pe Wall Street care aplică un mandat de vaccinare, o mână de alte mari companii americane au introdus politici de “no-jab, no-job”, inclusiv Google şi United Airlines, cu diferite grade de stricteţe.

Mai mult de 90% dintre angajaţii Citigroup s-au conformat mandatului până în prezent şi numărul creşte rapid, potrivit unei surse familiare cu acest subiect, adăugând că momentul aplicării mandatului de vaccinare ar fi diferit pentru personalul din sucursale.

Atunci când şi-a anunţat politica, Citigroup a mai spus că va evalua de la caz la caz scutirile pe motive religioase sau medicale, sau orice alte prevederi din legislaţia statală sau locală.

Banca a declarat atunci că se conformează politicii administraţiei preşedintelui american Joe Biden, care cere ca toţi lucrătorii care susţin contracte guvernamentale să fie complet vaccinaţi, întrucât guvernul este un client “mare şi important”.

Vaccinarea a devenit o problemă care divizează în Statele Unite, la fel ca în multe ţări din întreaga lume, unele persoane opunându-se cu înverşunare, mulţi republicani criticând mandatele impuse de guverne şi întreprinderi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/40868637-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/40868637-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Banca americană şi-a anunţat planul de a impune noi reguli de vaccinare în octombrie şi devine acum prima mare instituţie de pe Wall Street care impune vaccinarea. Măsura vine în contextul în care industria...