Ultima pe listă este Italia, care a adoptat obligaţia de vaccinare pentru cei peste 50 de ani. Ţara peninsulară se alătură unui grup mic de ţări care au ales această cale. Regiuni din Europa, America de Sud până la zone din Pacific.

În schimb, numărul guvernelor care au adoptat această măsură pentru anumite categorii de lucrători, cum ar fi cei din sectorul sănătăţii, este mai larg.

Austria a fost prima

În Europa, drumul a fost deschis de Austria. Canceleria de la Viena a anunţat că, începând din februarie, vaccinul va fi obligatoriu pentru toţi cei peste 14 ani, prevăzând amenzi de până la 3.600 de euro (la fiecare trei luni).

În Grecia, obligaţia începe de pe 16 ianuarie, dar îi va viza doar pe cei peste 60 de ani. Amenda de doar 100 de euro, urmând ca încasările să meargă direct la finanţarea sănătăţii publice.

În luna martie, Cehia o va lua pe urma celor amintite. Sunt vizaţi toţi cei peste 60 de ani.

În Rusia, obligaţia se aplică doar locuitorilor din oraşul Sankt Petersburg, dar numai dacă aceştia sunt în vârstă şi suferă de boli cronice.

Pe de altă parte, Germania este indecisă. Atât Angela Merkel, cât şi succesorul ei, Olaf Scholz, s-au declarat în favoarea măsurii, dar, până în prezent, decizia nu a fost luată.

Guvernele din afara Europei care au ales să oblige populaţia

În afara Europei, există în total 5 guverne care au introdus vaccinarea obligatorie. Cel mai izbitor caz este Indonezia, care l-a prevăzut pentru toţi cei 273 de milioane de locuitori.

Măsura a fost adoptată de conducerea Microneziei (doar 115.000 de locuitori). Plus Tadjikistan, Turkmenistan şi Ecuador, unde vaccinul îi priveşte doar pe cei peste 18 ani. Malaezia, în schimb, îi vizează pe cei de peste 60 de ani.

21 de ţări (concentrate în principal în Europa) au adoptat obligaţia de vaccinare pentru funcţionarii publici – nu doar pentru spitale. Există şi cazuri speciale: China, de exemplu, îi obligă pe muncitorii din construcţii, iar Australia – pe cei din sectorul minier. 

În România se discută, deocamdată, adoptarea certificatului verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/profimedia-0511661100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/profimedia-0511661100-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ultima pe listă este Italia, care a adoptat obligaţia de vaccinare pentru cei peste 50 de ani. Ţara peninsulară se alătură unui grup mic de ţări care au ales această cale. Regiuni din Europa, America de...