Reuters a publicat un articol despre un anunţ important al directorilor companiei producătoare de automobile japoneze Hyundai Motor Co. Anunţul este despre „metamobilitate”.  

Ce presupune „metamobilitatea”? Sunt o varietate de dispozitive robotizate care interacţionează cu oamenii, pentru a oferi o gamă largă de servicii. 

Hyundai se aşteaptă să îşi valorifice expertiza în robotică şi inteligenţă artificială pentru a construi o viitoare reţea de mobilitate care să lege  fiinţele umane din lumea reală cu lumea virtuală.

Conceptul este legat de aşa-numitul metavers, un termen inventat în urmă cu 30 de ani de autorul Neal Stephenson, dar care a atras atenţia recent când compania de social media Facebook şi-a schimbat numele în Meta Platforms Inc. Se referă la mediile partajate ale lumii virtuale pe care oamenii le pot accesa prin internet pentru a interacţiona în realitatea virtuală şi augmentată.

Hyundai a oferit câteva exemple despre cum ar putea lega metaversul şi lumea reală:

  • Un vehicul poate fi transformat într-un spaţiu de lucru sau într-o cameră de divertisment care include o platformă de jocuri video 3D.
  • O fabrică „inteligentă” în care oamenii din afara fabricii controlează de la distanţă roboţii care interacţionează cu maşinile şi produsele din interiorul fabricii.
  • Dispozitive automate de transport personal pentru persoanele cu dizabilităţi sau persoanele care doresc să menţină distanţa socială în timpul călătoriilor.

Pentru ca toate acestea să funcţioneze, producătorul auto a declarat că deja construieşte un sistem care va lega platforme robotice modulare pentru a efectua diferite servicii de mobilitate.

Un modul numit Plug & Drive sau PnD este o platformă robotică cu o singură roată care combină direcţia, frânarea şi suspensia  cu tracţiune electrică în roţi, camere şi senzori pentru funcţionare automată.

Pentru sarcini de logistică mai mari şi alte servicii de mobilitate, Hyundai poate combina patru module PnD, inclusiv o aplicaţie care se asociază cu un câine robot precum Spot fabricat de Boston Dynamics.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/2021-hyundai-i20-n-line-bi3-india-front-view.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/2021-hyundai-i20-n-line-bi3-india-front-view-300x300.pngrootstireaUncategorised
Reuters a publicat un articol despre un anunţ important al directorilor companiei producătoare de automobile japoneze Hyundai Motor Co. Anunţul este despre „metamobilitate”.   Ce presupune „metamobilitatea”? Sunt o varietate de dispozitive robotizate care interacţionează cu...