Angajaţii ţintuiţi acasă de pandemie au fost înlocuiţi deja de roboţi. Se întâmplă în anumite hoteluri şi restaurante din SUA, unităţi care se chinuiau să găsească personal şi înainte de pandemie.

Hotelul Radisson din Sunnyvale, Silicon Valley (SUA), al cărui personal a fost blocat de varianta Omicron a COVID-19, a decis să facă schimbarea: băuturile în cameră sunt servite acum de roboţi.

Este un exemplu care ar putea fi urmat în curând şi de alte hoteluri şi restaurante. Roboţii sunt acum de încredere (umanoidul prezentat în urmă cu câteva luni de Tesla a impresionant), iar în multe activităţi de servire, maşinile înlocuiesc oamenii.Clienţii au fost fericiţi şi distraţi când au fost serviţi de un robot, căruia nu a trebuit să-i dea nici bacşiş.

Roboţii de la Radisonn din Sunnyvale sunt proiectaţi de Savioke, o companie din Campbell, California, care furnizează servicii pentru spitale, case de bătrâni, restaurante şi hoteluri, pe care le dotează cu aparate inteligente şi utile. „Nu are rost să plătiţi salarii mari personalului, când un robot poate face acelaşi lucru”, a spus directorul executiv al Savioke, Steve Cousins.

Evită obstacolele de orice fel

Aparatul are nevoie doar de un scurt antrenament, pentru a învăţa cum să se deplaseze pe hol şi pe coridoare. Ia singur liftul şi ştie să apese butonul de la etaj la care vrea să meargă. Pe coridoare, poate să evite cărucioarele cu mâncare lăsate în faţa uşilor sau să îi ocolească pe cei întâlniţi în cale. Este antrenat să evite contactul şi se poate mişca chiar şi într-o mulţime, fără a se ciocni cu nimeni.

Ajungând la uşa oaspetelui, robotul spune: „Robotul nostru aşteaptă la uşa camerei tale livrarea”. Vocea înregistrată este însoţită de nişte zgomote tehnologice, precum cele ale lui C1-P8 din „Războiul Stelelor”.

Când apare clientul, robotul îşi deschide compartimentul, în interiorul căruia se află băutura solicitată. Nu trebuie să-i dai bacşiş, nici măcar nu trebuie să-ţi pui un halat de baie, înainte să-i deschizi uşa, chiar dacă este dotat cu o cameră care înregistrează totul.

De asemenea, clientul nu trebuie să poarte mască, astfel că panica dată de Covid este eliminată. Serviciul este mai rapid: aşteptarea medie a trecut de la 30 de minute la mai puţin de 5 minute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/silic.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/silic-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Angajaţii ţintuiţi acasă de pandemie au fost înlocuiţi deja de roboţi. Se întâmplă în anumite hoteluri şi restaurante din SUA, unităţi care se chinuiau să găsească personal şi înainte de pandemie. Hotelul...