Joe Manchin, senator democrat reprezentând statul Virginia de Vest, a negat, marţi, informaţiile privind progrese în negocieri, semnalate de colegi din Partidul Democrat, subliniind că nu vrea să mai discute despre proiectul în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari care conţine măsuri în domeniul educaţiei, fiscalităţii, protejării climei şi reformării sistemului medical.

“Chiar nu intenţionez să mai discut despre proiectul «Reconstruim Mai Bine» (Build Back Better, BBB), deoarece cred că am fost destul de clar în această privinţă. În acest moment, nu există deloc negocieri“, a declarat Joe Manchin, citat de site-ul Politico.com.

Afirmaţiile senatorului democrat sunt un nou semnal negativ pentru proiectul propus de Administraţia preşedintelui Joseph Biden, adoptat deja de Camera Reprezentanţilor, dar blocat în Senat din cauza refuzului exercitat de Joe Manchin şi de opoziţia republicană.

Politicienii democraţi sperau că expirarea pe 31 decembrie a creditelor fiscale extinse destinate asistenţei sociale pentru copii l-ar convinge pe colegul Joe Manchin să susţină proiectul. Dar noile declaraţii probabil vor conduce la modificări semnificative ale proiectului de lege.

Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA, speră totuşi că Joe Manchin va accepta până la urmă să susţină măsurile preşedintelui Joseph Biden. “Intenţionez să organizez un vot în Senat pe tema Planului «Reconstruim Mai Bine» şi vom continua voturile până când va fi aprobat proiectul legislativ. Sunt mize foarte mari pentru noi şi trebuie să ajungem la un consens“, a insistat senatorul democrat Chuck Schumer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/35893697331-1c8ecd8643-b.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/35893697331-1c8ecd8643-b-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Joe Manchin, senator democrat reprezentând statul Virginia de Vest, a negat, marţi, informaţiile privind progrese în negocieri, semnalate de colegi din Partidul Democrat, subliniind că nu vrea să mai discute despre proiectul în valoare de aproape...