Un judecător federal a interzis luni Departamentului de Apărare al SUA să sancţioneze un grup de militari din Navy SEAL şi alţi membri ai forţelor speciale care au refuzat vaccinurile COVID-19 din motive religioase.

Judecătorul Reed O’Connor din districtul nordic al Texasului a emis o ordonanţă preliminară prin care a blocat  procesul intentat în numele a 35 de membri ai forţelor speciale, relatează Reuters

Reed, care a fost numit  de către preşedintele George W. Bush, a spus că Marina nu a acordat nicio scutire religioasă de la regula vaccinurilor.

„Membrii militarilor Marinei în acest caz caută să justifice chiar libertăţile pe care şi le-au sacrificat atât de mult pentru a le proteja. Pandemia de COVID-19 nu oferă guvernului nicio licenţă pentru a abroga acele libertăţi”, a scris judecătorul într-o decizie de 26 de pagini.

Membrii serviciului s-au confruntat cu o serie de acţiuni de disciplină militară pentru refuzul vaccinului.

First Liberty Institute, o organizaţie juridică dedicată apărării libertăţilor religioase din SUA, care i-a reprezentat pe membrii serviciului reclamant, a salutat hotărârea drept o victorie.

„Forţarea unui membru al serviciului să aleagă între credinţa lor şi slujirea ţării lor este detestabilă pentru Constituţie şi pentru valorile Americii”, a declarat Mike Berry, consilierul general al institutului, într-o declaraţie scrisă.

Hotărârea marchează cea mai recentă salvă dintr-un şir de lupte legale asupra mandatelor de vaccinare COVID-19 ordonate de preşedintele Joe Biden care s-au dovedit profund controversate în rândul conservatorilor.

Conform PolitiFact, credinţele protestante, islamul, creştinismul catolic şi cel ortodox, iudaismul, hinduismul, jainismul, budismul, Martorii lui Iehova şi altele nu au nicio interdicţie împotriva vaccinării. 

Blogul History of Vaccines susţine că puţine religii se opun vaccinării. În SUA doar reprezentanţi ai Bisericii lui Christos, Bisericii Reformate Olandeze şi al credinţei Ştiinţei Creştine s-au opus public vaccinării. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/pentagon-cladire.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/pentagon-cladire-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un judecător federal a interzis luni Departamentului de Apărare al SUA să sancţioneze un grup de militari din Navy SEAL şi alţi membri ai forţelor speciale care au refuzat vaccinurile COVID-19 din motive religioase. ...