În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă şi doar 12% din populaţie a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porţii recomandate. În medie, peste jumătate din populaţia Uniunii a declarat că mănâncă între 1 şi 4 porţii de fructe şi legume pe zi, relatează Aleph News.

Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populaţie a consumat cel puţin 5 porţii de fructe şi legume, urmate de Bulgaria şi Slovenia (ambele 5%) şi Austria (6%).

Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porţii sau mai mult a fost raportat în Irlanda (33% din populaţie), Ţările de Jos (30%), Danemarca (23%) şi Franţa (20%).

În întreaga UE, femeile arată considerabil mai multă percepţie nutriţională decât bărbaţii, potrivit datelor. În medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porţii, comparativ cu 51% pentru bărbaţi. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru un aport zilnic de 5 porţii sau mai mult (15% faţă de 10%).

Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulţi bărbaţi decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe şi legume (39% faţă de 27%), conform raportului Eurostat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă şi doar 12% din populaţie a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porţii recomandate. În medie,...