Institutul Robert Koch, agenţia de stat pentru boli infecţioase din Germania, a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, cu 302 mai multe decât în urmă cu o săptămână, şi 446 de decese – cel mai mare număr din 18 februarie, ceea ce a dus numărul total de decese la 101.790.

Cu toate acestea, rata de incidenţă pe şapte zile la 100.000 de persoane a scăzut pentru a doua zi la 442,9 persoane, de la 452,2 persoane marţi.

Guvernele federale şi regionale din Germania au convenit marţi să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare şi restricţionarea contactelor, în special pentru persoanele nevaccinate.

Criticaţi deja de oamenii de ştiinţă pentru că au acţionat prea târziu, liderii au convenit să ia joi decizii ferme cu privire la propuneri precum obligarea clienţilor să prezinte dovada vaccinării sau a recuperării în magazine şi limitarea numărului de persoane la marile evenimente.

Gernot Marx, preşedintele asociaţiei DIVI pentru medicină de terapie intensivă, a avertizat că ţara ar putea ajunge la 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, indiferent de măsurile care vor fi decise acum de politicieni. Maximul anterior de 5.745 de pacienţi cu coronavirus la terapie intensivă a fost înregistrat la 3 ianuarie. De asemenea, Germania are acum mai puţine paturi disponibile din cauza lipsei de personal medical.

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deşi au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a declarat biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg.

Trei dintre persoanele infectate s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 şi, respectiv, 27 noiembrie, iar a patra persoană este un membru al familiei uneia dintre persoanele care s-au întors. Toţi cei patru au prezentat simptome moderate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/12/virus-4928981-1280.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/12/virus-4928981-1280-300x300.pngrootstireaUncategorised
Institutul Robert Koch, agenţia de stat pentru boli infecţioase din Germania, a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, cu 302 mai multe decât în urmă cu o săptămână, şi 446 de decese - cel mai mare...