Manuscrisul a fost păstrat şi conservat de către inginerul de origine elveţiano-italiană Michele Besso, care a lucrat la calcule alături Einstein, conform nbcnews.

 

Acesta a păstrat documentul „impecabil” în casa sa, până la moartea sa, în 1995.

 

„Manuscrisul nu este legat, sunt multe pagini de mărimi diferite care îţi fac o primă impresie despre munca plină de energie a lui Einstein şi colegul său, Besso”, spune Vincent Belloy, specialist în cărţi şi manuscrise la Christie’s. 

 

Nu este clar cum a ajuns documentul la Besso, „ori l-a luat de la Einstein, ori acesta i l-a trimis, pentru a lucra la cercetare”, adaugă expertul.

 

Christie’s a descris manuscriptul ca fiind „unul dintre cele mai importante documente ştiinţifice ale secolului al XX-lea”.  Casa de licitaţie nu a vrut să divulge identitatea cumpărătorului.

 

Teoria relativităţii a fost publicată pe 25 noiembrie 1915 şi a schimbat întreaga discuţie despre înţelegerea spaţiului, a gravitaţiei şi a timpului. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/manuscris-einsteun.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/manuscris-einsteun-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Manuscrisul a fost păstrat şi conservat de către inginerul de origine elveţiano-italiană Michele Besso, care a lucrat la calcule alături Einstein, conform nbcnews.   Acesta a păstrat documentul „impecabil” în...