Numărul deceselor depăşeşte în prezent 1,5 milioane în cele 53 de ţări din ceea ce OMS numeşte regiunea europeană.

OMS a avertizat asupra unui “stres ridicat sau extrem” în unităţile de terapie intensivă din 49 dintre aceste ţări până în martie 2022.

Europa se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat Austria să revină la izolare şi alte state să ia în considerare noi restricţii.

O serie de ţări – inclusiv Franţa, Germania şi Grecia – ar putea, de asemenea, să facă în curând ca vaccinurile de rapel să devină o cerinţă pentru ca cetăţenii lor să fie consideraţi complet vaccinaţi.

Însă în mai multe ţări au avut loc proteste violente împotriva noilor măsuri.

În evaluarea sa, OMS a avertizat că principala cauză de deces în regiunea Europa este COVID.

“Se estimează că numărul cumulat de decese raportate va ajunge la peste 2,2 milioane până în primăvara anului viitor, pe baza tendinţelor actuale”, a declarat OMS.

Decesele confirmate legate de Covid s-au dublat recent, ajungând la aproape 4.200 pe zi, a adăugat aceasta.

Numai în Rusia, numărul zilnic de decese a depăşit recent 1.200.

Un număr mare de persoane nevaccinate şi prevalenţa variantei Delta în unele ţări sunt factorii cheie care au stat la baza ratelor ridicate de transmitere în regiunea Europei, a precizat OMS.

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge, i-a îndemnat pe cei care nu au fost încă vaccinaţi să se vaccineze.

“Cu toţii avem oportunitatea şi responsabilitatea de a contribui la evitarea unei tragedii inutile şi a pierderilor de vieţi omeneşti şi de a limita perturbarea suplimentară a societăţii şi a întreprinderilor în acest sezon de iarnă”, a spus el.

Pe lângă naţiunile europene, OMS consideră că din această regiune fac parte şi Israel şi state ex-sovietice precum Tadjikistan şi Uzbekistan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/corona-bilant-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/corona-bilant-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Numărul deceselor depăşeşte în prezent 1,5 milioane în cele 53 de ţări din ceea ce OMS numeşte regiunea europeană. OMS a avertizat asupra unui 'stres ridicat sau extrem' în unităţile de terapie intensivă din...