Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu, născut la Siriu (Buzău), a decedat ieri, la Arad. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a aflat în Franţa vestea morţii lui Benone Sinulescu. „Este o veste tristă pentru orice buzoian, pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău”, a declarat primarul municipiului Buzău.
 
N-a curs doar lapte şi miere între oficialităţi şi Benone Sinulescu, care era cetăţean de onoare al comunei Ţinteşti, dar şi al municipiului Buzău, titlu la care a renunţat în anul 2011 în urma unor neînţelegeri cu fostul primar al Buzăului, legate drepturile de autor ale melodiei ”Cât e Siriul de Mare (Hai Buzău, Buzău)”. Melodia este cântată la fiecare oră fixă la orologiul din Palatul Comunal, situat în centrul Buzăului.

A cerut drepturi de autor

Oficialii i-au făcut viaţa amară artistului. Artistul Benone Sinulescu şi autorităţile din Buzău s-au aflat în conflict, după ce cântăreţul a cerut o taxă pentru folosirea melodiei „Cât e siriul de mare”, care se aduce la ceasul de la Primăria oraşului.

Viceprimarul de la acea dată, Fănică Bârlă, spunea că Uniunea Compozitorilor din România a trimis o adresă prin care municipalităţii buzoiene i se cerea să achite o taxă lunară de 500 de lei, ca drepturi de autor.

„El e supărat pe tot Buzăul şi nu îl înţelegem. Spune să ne înţelegem. Noi nu ne înţelegem, suntem o instituţie a statului, trebuie să respectăm legea”, afirmat viceprimarul, încheind cu afirmaţia: „E adevărat că nu ne-am înghesuit pe scenă să-i pupăm mâna”.

În anul 2017, la un an după venirea lui Constantin Toma în fruntea Primăriei Buzău, Benone Sinulescu a fost desemnat ”Omul Anului” şi, în semn de apreciere, municipalitatea a iniţiat un festival care îi poartă numele. La rândul său, Benone Sinulescu a cedat drepturile de utilizare a melodiei sale către municipalitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/benone-sinulescu-theodor-pana-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/11/benone-sinulescu-theodor-pana-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu, născut la Siriu (Buzău), a decedat ieri, la Arad. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a aflat în Franţa vestea morţii lui Benone Sinulescu. „Este o veste tristă pentru orice buzoian,...