Guvernul Poloniei a respins vehement, miercuri, o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene prin care sunt impuse sancţiuni de un milion de euro pe zi până la desfiinţarea unei entităţi disciplinare din sistemul judiciar.

Curtea de Justiţie a UE a decis miercuri, la solicitarea Comisiei Europene, impunerea unei sancţiuni de un milion de euro pe zi Poloniei până la desfiinţarea Camerei disciplinare a Curţii Supreme de Justiţie. “Decizia este necesară pentru a evita daune grave şi ireparabile asupra ordinii juridice a Uniunii Europene şi asupra valorilor pe care este fondată Uniunea Europeană, în principal normele statului de drept”, a argumentat Curtea de Justiţie a UE, conform site-ului Politico.eu.

Comisia Europeană ceruse impunerea de sancţiuni pentru a forţa Polonia să desfiinţeze Camera disciplinară “cât mai rapid”.

“Această pedeapsă şi şantajul exercitat asupra ţării noastre nu reprezintă direcţia corectă. Nu acesta este modelul după care ar trebui să funcţioneze Uniunea Europeană”, a reacţionat Piotr Müller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia.

La rândul său, ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, a denunţat, conform publicaţiei germane Bild, o “agresiune împotriva Poloniei”, care se înscrie într-un “război judiciar hibrid”.

Uniunea Europeană critică de mulţi ani reformele în sistemul judiciar aplicate de Guvernul de la Varşovia, dar tensiunile s-au amplificat recent, după ce Tribunalul constituţional din Polonia a contestat supremaţia dreptului comunitar.

Uniunea Europeană a ameninţat Polonia cu suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE şi cu sancţiuni financiare, după decizia Tribunalului constituţional de la Varşovia, care a constatat incompatibilităţi cu legislaţia comunitară. Liderii UE nu au ajuns la nicio soluţie cu Polonia în cursul summitului desfăşurat săptămâna trecută la Bruxelles. Guvernul de la Varşovia a denunţat presiunile Uniunii Europene şi încălcarea suveranităţii Poloniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/polonez2-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/polonez2-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul Poloniei a respins vehement, miercuri, o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene prin care sunt impuse sancţiuni de un milion de euro pe zi până la desfiinţarea unei entităţi disciplinare din sistemul judiciar....