Prin intermediul unui comunicat de presă, Sindicatul Naţional al Garzii de Mediu anunţă că „va acţiona pe toate căile legale pentru a apăra interesele angajaţilor instituţiei şi pentru satisfacerea condiţiilor minimale, fără de care activitatea GNM nu se poate desfăşura în condiţii normale”.

Sindicaliştii consideră că prin amânarea punerii în aplicare a Ordinului ministrului mediului, apelor si padurilor nr. 1006/29.06.2021 prin care se elimina inechitatile salariale din cadrul GNM, sunt afectate grav nu numai interesele angajaţilor instituţiei, dar şi activitatea acestora în îndeplinirea atribuţiilor de inspecţie şi control.

Sindicaliştii mai spun că angajaţii instituţiei au rămas cei mai prost plătiţi funcţionari publici în ciuda răspunderii uriaşe în ceea ce priveşte protejarea mediului.

„Este inadmisibil ca în anul 2021 să existe comisari de mediu care primesc un salariu de 2660 lei pe lună, cu mult sub salariul mediu pe economie”, susţin sindicaliştii.

Reprezentanţii angajaţilor mai spun că şi volumul de muncă şi responsabilitatea sunt foarte mari. Potrivit statisticilor, în perioada ianuarie-septembrie 2021 au fost realizate aproape 27.000 de controale, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 80 de milioane de lei lei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost emise 285 de dispozitii de sistare a activităţii, 43 de propuneri de suspendare a autorizaţiilor de mediu, au fost facute 104 sesizări penale şi au fost confiscate 112 mijloace auto.

Toate activităţile au fost realizate cu 450 de comisari din toată ţara. Sindicalişti trag concluzia ca Garda de Mediu este o instituţie puternic subdimensionată, raportul fiind un singur comisar de mediu la 40.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/whatsapp-image-2021-10-02-at-19-08-24-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/whatsapp-image-2021-10-02-at-19-08-24-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prin intermediul unui comunicat de presă, Sindicatul Naţional al Garzii de Mediu anunţă că „va acţiona pe toate căile legale pentru a apăra interesele angajaţilor instituţiei şi pentru satisfacerea condiţiilor minimale, fără de care activitatea GNM...