Luni, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1548 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 132 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional este disponibil un pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, în judeţul Hunedoara.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.148 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 209 pacienţi au murit.

1.632 de persoane sunt internate la ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/upu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/upu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Luni, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1548 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. ...