Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a întocmit patru ordine care propun „măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situaţiei pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel naţional, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice cauzată de tulpina Delta”.

Astfel, managerii unităţilor sanitare, în funcţie de nevoile operaţionale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.

Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Medicii rezidenţi de anul V în specialitatea medicină de urgenţă care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie vor susţine aceste probe în luna decembrie.

Cursurile pentru atestatul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021, iar medicii înscrişi se reîntorc în unităţile de bază.

Măsura îi vizează şi pe angajaţii IGSU.

„În scopul gestionarii eficiente a solicitărilor survenite în urma evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivel naţional, IGSU va dispune: Întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă, odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională pentru personalul IGSU şi al unităţilor subordonate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2021”, a stabilit DSU.

La fel ca în cazul cadrelor medicale, concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificare când evoluţia situaţiei epidemiologice va permite efectuarea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7603654-ap-mediafax-foto-ap-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/7603654-ap-mediafax-foto-ap-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a întocmit patru ordine care propun „măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situaţiei pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel naţional, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice cauzată de...