Laureaţii din acest an au oferit noi informaţii despre piaţa muncii şi au arătat ce concluzii despre cauză şi efect pot fi trase din experimente naturale. Abordarea lor s-a răspândit în alte domenii şi a revoluţionat cercetarea empirică, spun membrii comitetului care a atribuit premiul.

Premiul pentru economie a fost adăugat mai târziu celor cinci premii iniţiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.

David Card este născut în 1956 în Guelph, Canada, şi este profesor de economie la Universitatea Berkeley din California.

Joshua D. Angrist este născut în 1960 în Columbus, Ohio, şi este profesor de economie la Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, SUA.

Guido W. Imbens, născut în 1963 la Eindhoven, Ţările de Jos, este profesor de econometrie aplicată şi profesor de economie la Universitatea Stanford, SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/hepta-6056181-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/hepta-6056181-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Laureaţii din acest an au oferit noi informaţii despre piaţa muncii şi au arătat ce concluzii despre cauză şi efect pot fi trase din experimente naturale. Abordarea lor s-a răspândit în alte domenii şi a revoluţionat...