Consiliul Naţional al Rectorilor a cerut Guvernului, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Braşov, introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăţi.

Imaginea articolului Acces în facultăţi doar cu certificat verde? Rectorii cer Guvernului introducerea documentului

Acces în facultăţi doar cu certificat verde? Rectorii cer Guvernului introducerea documentului

O şedinţă de lucru a Consiliului Naţional al Rectorilor a avut loc la Universitatea Transilvania din Braşov. La întâlnire a participat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Rectorii au adoptat o serie de măsuri care vizează creşterea performanţei sistemului naţional de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a luat act de deciziile CNR.

„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale”, este una dintre hotărârile adoptate. Consiliul a mai cerut organizaţiilor studenţeşti sprijin pentru actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

De asemenea, CNR solicită Guvernului şi Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi creşterea finanţării activităţii de cercetare.

Totodată, CNR a propus Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare şi a cerut transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se realizează finanţarea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Consiliul Naţional al Rectorilor a cerut Guvernului, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Braşov, introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăţi. ...