Trump a raportat câştiguri de 150 de milioane de dolari în timpul conducerii sale, însă realitatea este alta, arată comisia, conform The Guardian. 70 de milioane de dolari net este suma pierdută de Trump International Hotel, o clădire istorică închiriată de la guvernul federal şi care serveşte ca loc sigur de întâlniri de afaceri între politicenii străini şi aliaţii lui Trump.

 

Iar înşelătoriile lui Trump nu se opresc aici. Comisia din camera inferioară a Congresului a descoperit un posibil conflict de interese: hotelul a încasat plăţi de peste 3,7 milioane de dolari de la guverne din alte ţări, echivalentul a peste 7.400 nopţi de cazare. Guvernul american a făcut transferul unei părţi din sumă către guvernul federal, omiţând însă să ofere detalii despre plăţi Administraţiei pentru Servicii Generale, autoritatea responsabilă de gestionarea proprietăţilor guvernului federal. 

 

„Prin oferirea de informaţii publice greşite, preşedintele a exagerat câştigurile financiare ale Hotelului Trump. Pare să existe un conflict de interese din poziţia ca şef al afacerii, apoi, ca garant al împrumuturilor primite de la alte entităţi dar şi din activitatea de închiriere a clădirii”, se arată în raportul comisiei. 

 

24 de milioane au fost investiţi în hotel de compania preşedintelui pentru a-l menţine pe linia de plutire. 

 

Constituţia Statelor Unite interzice preşedintelui să primească diverse cadouri sau plăţi de la guverne din alte ţări. 

 

Răspunsul avocaţilor lui Trump nu a întârziat să apară. Aceştia spun că nu a fost încălcată vreo prevedere constituţională şi că raportul comisiei nu este unul clar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Trump a raportat câştiguri de 150 de milioane de dolari în timpul conducerii sale, însă realitatea este alta, arată comisia, conform The Guardian. 70 de milioane de dolari net este suma pierdută de Trump International Hotel,...