„Vă pot spune că este foarte greu să construieşti un spital. Noi, când citim cifrele cu care se vrea a fi construit un spital de către domeniul public ne crucim, pentru că pe noi ne-ar costa de vreo 3-4 ori mai ieftin.

 

Aş avea o întrebare: dacă există o singură persoană din domeniul medical care a fost întrebată de către Ministerul Fondurilor Europene (în contextul PNRR – n. red.). Nu dacă a fost întrebată despre cum se folosesc banii, ci să fie întrebată ce mai face. Nu cred acest lucru.

 

Noi am întrebat la Ministerul Fondurilor Europene şi nu suntem eligibili pentru niciun fel de fonduri. Nu numai noi, ci oricine din sistemul medical, pentru că aici fondurile vor fi exclusiv derulate prin Ministerul Sănătăţii. Doar ceva, dacă avem vreo inovaţie de făcut. Privatul est pomenit undeva la punctul 8 din cele 9 puncte din acest PNRR.

 

A deschide 3.000 de cabinete de medici de familie şi a le dota în mediul rural este o utopie. În primul rând trebuia să fi fost întrebaţi cei 11.000 de medici de familie care ar vrea să fie relocaţi la ţară. Eu cred că dacă găsesc 100 este o mare victorie. Acest program este utopic.

 

Dotările din spitale puteau fi făcute mult mai ieftin şi mult mai bine de mediul privat, şi cu ajutorul băncilor. Cred că trebuia să se concentreze nu pe zeci sau sute de spitale, ci pe cinci spitale, vestitele cinci spitale”, a spus Mihai Marcu.

 

ZF împreună cu casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat ieri cea de-a şasea ediţie a evenimentului Tax & Legal, cu  „Care va fi impactul PNRR în economie şi business; care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/2mihai-marcu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/2mihai-marcu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Vă pot spune că este foarte greu să construieşti un spital. Noi, când citim cifrele cu care se vrea a fi construit un spital de către domeniul public ne crucim, pentru că pe noi ne-ar costa de ...