Preşedintele Joseph Biden a avertizat, luni, opoziţia republicană asupra riscurilor generate de refuzul eliminării gradului de îndatorare suverană, în contextul în care, pe fondul disensiunilor politice, Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată.

“Congresmenii republicani trebuie să îi lase pe democraţi să crească gradul de îndatorare suverană săptămâna aceasta. Dacă nu vreţi să ajutaţi la salvarea ţării, daţi-vă la o parte pentru a nu o distruge”, a afirmat Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.

“Nu avem timp de amânări prin proceduri elaborate, necesare din cauza propunerilor republicanilor, cu zeci de voturi fără nicio certitudine, multe neavând nicio legătură cu gradul de îndatorare”, a subliniat preşedintele SUA.

Liderul de la Casa Albă a avertizat că nu poate garanta că Statele Unite nu vor atinge limita de îndatorare. “Acest lucru depinde de Mitch McConnell”, a subliniat Joseph Biden, referindu-se la liderul grupului republican din Senatul SUA.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat săptămâna trecută că gradul de îndatorare suverană trebuie modificat până pe 18 octombrie, altfel există riscul ca Statele Unite să intre în incapacitate de plată, ceea ce ar fi o premieră istorică. “Această situaţie probabil va cauza daune ireparabile economiei SUA şi pieţelor financiare mondiale”, a declarat Janet Yellen.

Mitch McConnell a avertizat că liderii republicani nu vor vota creşterea gradului de îndatorare, întrucât acest lucru ar stimula cheltuieli bugetare suplimentare ale Administraţiei Joseph Biden.

Disputa dintre liderii democraţi şi cei republicani privind gradul de îndatorare suverană a blocat adoptarea bugetului SUA, iar Congresul a fost nevoit să aprobe un buget temporar.

Liderii republicani contestă multe dintre planurile Administraţiei Joseph Biden privind stimulentele sociale, majorări de taxe şi reconstrucţia infrastructurii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/biden-declaratie.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/10/biden-declaratie-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Joseph Biden a avertizat, luni, opoziţia republicană asupra riscurilor generate de refuzul eliminării gradului de îndatorare suverană, în contextul în care, pe fondul disensiunilor politice, Statele Unite ar putea intra în incapacitate de plată. ...