Porsche şi Siemens Energy şi-au unit forţele cu o serie de companii internaţionale, pentru a construi o fabrică industrială pentru producţia de combustibil cu impact foarte mic asupra mediului. Uzina „Haru Oni” va fi construită în Punta Arenas, Chile.

Capacitatea va fi apoi extinsă, în două etape, la aproximativ 55 de milioane de litri până în 2024 şi la aproximativ 550 de milioane de litri până în 2026. Aceşti combustibili – care pot fi benzină, motorină, kerosen etc. – intenţionează să aducă o contribuţie semnificativă la reducerea emisiilor de CO2 generate de sectorul transporturilor.

Porsche va fi primul care va folosi eFuels în vehiculele sale cu motor cu combustie. „De asemenea, ne vedem pe noi înşine ca fiind pionieri în ceea ce priveşte combustibilii regenerabili şi vrem să continuăm dezvoltarea lor”, explică într-o notă oficială Michael Steiner, membru al comitetului executiv pentru cercetare şi dezvoltare al Porsche A.

„EFuels sunt în linie cu strategia noastră globală de durabilitate. Testele noastre de combustibil regenerabil merg foarte bine. Combustibilii vor reduce emisiile de CO2 fosile la motoarele cu combustie cu până la 90%. Printre altele, vom folosi primul combustibil produs în Chile în maşinile noastre de curse Porsche Mobil 1 Supercup din 2022”, mai spune respectivul.

Chile şi-a stabilit obiective ambiţioase ca parte a strategiei sale energetice naţionale: ţinta este de a produce cel mai ieftin hidrogen verde (produs din surse regenerabile) din lume şi de a transforma ţara într-unul dintre principalii exportatori de hidrogen verde şi derivaţii săi, inclusiv combustibili sintetici. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/por.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/por-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Porsche şi Siemens Energy şi-au unit forţele cu o serie de companii internaţionale, pentru a construi o fabrică industrială pentru producţia de combustibil cu impact foarte mic asupra mediului. Uzina „Haru Oni” va fi construită în...