Pentru tripleta de groază a pandemiei formată din politicieni, specialişti şi jurnalişti, chiar şi cele mai jalnice argumente se transformă în unelte ale unei propagande brutale, mincinoase, fără scrupule. Punerea între paranteze a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor sub pretextul luptei cu pandemia nu conduce decât într-o singură direcţie. Iar din acel punct nu va mai fi cale de întors.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii deja s-a transformat într-o instituţie suprastatală cu puteri nelimitate. Politicienii vor rămâne în continuare simple marionete, dispuse la orice compromis în schimbul menţinerii privilegiilor. Şi, mai grav, vor fi bucuroşi să aplice forţa acolo unde cetăţenii protestează, chiar dacă prin ”forţă” înţelegem amenzi foarte mari, constrângeri şi discriminări.

În România, populaţia pare deocamdată adormită, prinsă în chingi. Încă nu realizează magnitudinea abuzurilor şi consecinţele pe termen lung. Picătura chinezească guvernamentală şi-a dovedit pe deplin eficienţa. Pas cu pas, restricţiile mici şi nesemnificative au devenit restricţii mari, încălcări flagrante, nemaiîntâlnite, ale drepturilor fundamentale ale omului, specifice unor regimuri totalitare. Politicienii de nivel înalt, în frunte cu Iohannis şi Cîţu, s-au întrecut în declaraţii pline de demagogie, mincinoase, menite să calmeze spiritele încinse ale aşa-zişilor conspiraţionişti. Însă totul fusese stabilit din timp. Iar ei ştiau asta, fără îndoială. Dovadă că acum tac, în cel mai bun caz (vezi Iohannis) sau aplică directivele dictaturii sanitare cu deosebit sârg (vezi Cîţu), de parcă peste noapte ar fi avut o adevărată revelaţie în legătură cu pericolul care ne paşte. 

Avem o certitudine: politicienii ne-au minţit şi continuă să ne mintă cu zâmbetul pe faţă.

De pildă în ianuarie 2021, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von dere Leyen, spunea cu privire la paşapoartele sanitare: ”Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”. Respectivul document (medical) urma să fie folosit exclusiv la trecerea dintr-o ţară în alta, în ideea sprijinirii industriei de turism, grav afectată de pandemie. În acel moment preşedintele Iohannis a surprins pe toată lumea. Şi-a depăşit statutul consacrat de yesman şi s-a opus ideii, măcar la nivel declarativ: ”Sunt de acord să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale, nu în scopul obţinerii unor drepturi. Să folosim aceste certificate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”.    

S-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Demagogie pură. Evoluţia ulterioară a evenimentelor avea să demonstreze că atât Ursula von der Leyen, cât şi Klaus Iohannis ştiau foarte bine ce urmează şi nu au făcut decât să arunce praf în ochii cetăţenilor. Şefa Comisiei Europene a susţinut în continuare folosirea paşaportului sanitar în multiple circumstanţe, inclusiv pe plan intern, cu evidente încălcări constituţionale. De cealaltă parte, poziţia lui Iohannis s-a spart ca un balon de săpun. Preşedintele a uitat subit cum şi-a umflat pieptul în mass-media şi l-a îndemnat pe Cîţu să urmeze îndeaproape directivele de la Bruxelles.

Apropo de premier, să ne amintim cât de vehement era în februarie 2021. Cu câtă ardoare apăra drepturile şi libertărţile fundamentale ale românilor, printr-un exerciţiu perfid şi ipocrit, o gogoaşă greu de înghiţit dacă o raportăm la atitudinea din prezent: ”L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar, şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie”.

Apoi a revenit cu picioarele pe pământ şi ”nu a exclus” vaccinarea obligatorie a bugetarilor. Mai mult, a dat de înţeles că paşaportul sanitar este la fel de banal şi de inofensiv ca biletul de tramvai sau abonamentul la filarmonică. ”A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici, în România”, pretinde premierul, cu argumente de râsul curcilor.

Cu alte cuvinte, dacă ”nimeni” din Franţa, Italia sau Germania nu a spus că suntem martorii unui abuz fără precedent, de ce ne-am trezi mai deştepţi tocmai noi, românii – ultima roată la căruţă, penultima poziţie în clasamentul pe naţiuni. În mod conştient, bineînţeles că Florin Cîţu face abstracţie de milioanele de protestatari din ţările amintite, deloc împăcaţi cu dictatori de talia unui Macron sau Draghi. Din nefericire, mass-media mainstream a avut grijă ca respectivele proteste să fie trecute cu vederea, ca şi cum nu ar fi existat. Curentul de respingere a paşaportului sanitar a fost ignorat, minimalizat şi pus la colţ. A supravieţuit doar pe reţelele sociale sau, în cel mai fericit caz, cu litere mici, într-un colţ de ziar.

Dacă în cazul Legii carantinei (cu nenumărate restricţionări ale drepturilor fundamentale), Arafat, Iohannis şi serviciile aferente s-au dat peste cap pentru a fi votată în Parlament foarte rapid, cu ambele mâini, în cazul paşaportului sanitar (cu la fel de multe încălcări de drepturi fundamentale) guvernanţii nu s-au mai obosit să ceară votul aleşilor. Florin Cîţu a decretat că este inutil. Ajunge o simplă hotărâre de guvern. De preferat vineri seara, tot ca hoţii.

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, spune clar că guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia: ”Articolul 53 alineat 1 din Constituţie arată că limitarea acestor drepturi (n.r. prin intermediul paşaportului sanitar) se poate face numai prin lege”. Fostul şef al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean (altfel, un susţinător înfocat al regimului Iohannis), are aceeaşi opinie. ”E vorba de viaţă şi de moarte. Şi nu ne putem juca cu asta, nici măcar Guvernul. Dacă vor să pună restricţii, limite la libera circulaţie, la liberul acces în anumite locuri, trebuie făcut prin lege. Într-un stat democratic, aşa spune Constituţia”, afirmă Zegrean.

Sigur că în pandemie n-a fost vorba, vreodată, despre respectarea Constituţiei. Alte interese au primat. Aşa că nicio surpriză. Guvernul Cîţu a ocolit parlamentul cu dezinvoltură, în deplin dispreţ faţă de legea fundamentală a ţării, ca să raporteze cu mândrie la Bruxelles: Case Closed!  

Şi ar mai fi ceva de amintit. În debutul pandemiei, Agenţia Reuters se străduia să demonteze o aşa-zisă conspiraţie apărută pe reţelele sociale, potrivit căreia Anthony Fauci ar fi prezis apariţia paşapoartelor de vaccinare. Sincere felicitări prestigioasei agenţii de presă. Între timp, conspiraţia s-a adeverit. De altfel, nu este niciun secret că amicul doctorului Fauci, filantropul Bill Gates, a avut o profeţie similară. Dovadă că, întâmplător sau nu, chiar specialiştii de la Microsoft au dezvoltat tehnologia pentru implementarea noilor documente electronice.

Despre influenţa miliardarului Gates asupra Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi implicarea acestuia în firme producătoare de vaccinuri am scris în alte ocazii.

p.s. Nu există niciun fel de contraindicaţii pentru imunizare. Sunt doar poveşti. Nou-născuţi (în curând), copii, bătrâni, bolnavi, sănătoşi, săraci, bogaţi, cu toţii trebuie să ne încolonăm pentru obţinerea paşaportului sanitar.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7676559-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7676559-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pentru tripleta de groază a pandemiei formată din politicieni, specialişti şi jurnalişti, chiar şi cele mai jalnice argumente se transformă în unelte ale unei propagande brutale, mincinoase, fără scrupule. Punerea între paranteze a drepturilor fundamentale ale...