Bill (William James) O’Reilly Jr., născut în 1949, este un jurnalist american, care a lucrat multă vreme şi în televiziune, comentator cu tendinţe conservatoare şi autor al multor cărţi. În urmă cu patru ani a fost implicat într-o serie de procese de conduită sexuală nerecomandată şi şi-a încheiat zariera de jurnalist.

Martin Dugard e mult mai tânăr, s-a născut în 1961, e tot ziarist şi a colaborat mult cu Bill O’Reilley.

Împreună, cei doi au publicat în urmă cu trei ani cartea de faţă, pe un subiect mult dezbătut în deceniile postbelice, vânătaorea de nazişti, care, iată, stârneşte în continuare interes, dacă autorii aduc elemente noi, Cei doi ziarişti precizează că au consultat o mică bibliotecă de lucrări despre lumea nazistă, pentru a înţelege mai bine Holocaustul şi metodele folosite de criminalii din SS, pentru a scăpa de răspunderea crimelor înfăptuite. Oricum, toate lucrările de istorie se bazeazăî pe o mică bancă de resurse esenţiale, ca portal de documentare: „The Nazi Hunters…”

Scriu editorii: „<> e o carte de non-ficţiune care spune povestea vânătorilor de nazişti ajunşi în această postură din cauza circumstanţelor internaţionale, unde Vaticanul, Crucea Roşie şi, nu în ultimul rând, Statele Unite ale Americii au fost verigi principale în lanţul numit <>, drumul prin care o serie de nazişti de frunte au scăpat temporar sau definitiv de justiţie.

Începând chiar de la Procesul de la Nürnberg şi ajungând până în zilele noastre, aceşti <> şi-au predat unii altora ştafeta căutărilor, de-a lungul generaţiilor, şi ei reuşesc încă să mai descopere în viaţă nazişti/naziste care au reprezentat nişte figuri sinistre ale lagărelor de concentrare.”

Extrem de interesant Post-scriptum-ul în care autorii spun pe scurt povestea principalelor personaje, vânători şi vânaţi.

Bill O’Reilley şi Martin Dugard – „Să ucizi SS. Vânătoarea celor mai cruzi criminali din istorie”. Traducere din limba engleză de Alexandru Marinescu. Editura RAO. 323 paag.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/902-sa-ucizi-ss.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/902-sa-ucizi-ss-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Bill (William James) O'Reilly Jr., născut în 1949, este un jurnalist american, care a lucrat multă vreme şi în televiziune, comentator cu tendinţe conservatoare şi autor al multor cărţi. În urmă cu patru ani a fost...