Grupurile climatice din spatele raportului – E3G, Global Energy Monitor şi Ember – au declarat că aceste ţări au acum oportunitatea de a se alătura celor 40 de ţări care au semnat deja un angajament „fără cărbune” pentru a ajuta la combaterea emisiilor globale de carbon, relatează The Guardian.

“Cu doar cinci ani în urmă, existau atât de multe noi centrale electrice pe cărbune planificate să fie construite, dar cele mai multe dintre acestea proiecte au fost fie oprite oficial, fie sunt întrerupte şi este puţin probabil să mai fie construite vreodată”, a spus Dave Jones, de la Ember.

Chris Littlecott, director asociat la E3G, a declarat că economia cărbunelui a devenit „din ce în ce mai necompetitivă în comparaţie cu energia regenerabilă, în timp ce riscul activelor blocate a crescut”.

Raportul a constatat că o eliminare completă a proiectelor de centrale electrice pe cărbune este imposibilă fără China, India, Vietnam, Indonezia, Turcia şi Bangladesh care au un număr mare de centrale în construcţie sau în plan de construcţie.

Christine Shearer, directorul programului la Global Energy Monitor şi coautor al raportului, a declarat că discuţiile climatice Cop26 care vor avea loc la Glasgow în noiembrie sunt „un moment oportun pentru ca liderii lumii să se reunească şi să se angajeze la eminarea clopetă a centralelor pe cărbune”.

Cărbunele este unul dintre cei mai mari contribuitori la emisiile de carbon, iar ONU a spus că utilizarea acestuia trebuie să scadă cu 79% în comparaţie cu nivelurile din 2019 până la sfârşitul deceniului, dacă lumea speră să îndeplinească obiectivele Acordului Climatic de la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/cet-sud-andreea-balaurea.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/cet-sud-andreea-balaurea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Grupurile climatice din spatele raportului - E3G, Global Energy Monitor şi Ember - au declarat că aceste ţări au acum oportunitatea de a se alătura celor 40 de ţări care au semnat deja un angajament „fără...