Organizaţia Global Witness a centralizat datele din 2020 din întreaga lume care implică atacuri asupra apărătorilor mediului şi au descoperit că au murit în medie patru persoane pe săptămână.

Global Witness spune că majoritatea crimelor s-au petrecut în America Latină. Columbia a fost cea mai afectată ţară, cu 65 de activişti ucişi pentru protejarea terenurilor indigenilor sau pentru apărarea păduriloriar Mexicul, unde o treime din atacuri au fost legate de defrişări, s-a clasat pe locul al doilea, cu 30 de crime.

Filipine a fost singura ţară din afara regiunii care a înregistrat mai mult de 15 decese, arată Global Witness – 29 de persoane au fost ucise în încercarea de a opri proiectele de exploatare minieră, exploatare forestieră şi baraje. Împreună, peste jumătate din atacurile din 2020 au avut loc în aceste trei ţări.

2020 trebuia să fie anul în care lumea a stat pe loc, dar datele noastre arată că acest lucru nu s-a tradus în rezultate mai sigure pentru cei care apără planeta”, a declarat pentru CNN Chris Madden, unul dintre autorii raportului. “Este clar că exploatarea şi lăcomia care conduc criza climatică au, de asemenea, un impact din ce în ce mai violent asupra oamenilor“, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0503238566.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0503238566-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Organizaţia Global Witness a centralizat datele din 2020 din întreaga lume care implică atacuri asupra apărătorilor mediului şi au descoperit că au murit în medie patru persoane pe săptămână. Global Witness spune că majoritatea...