Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât erau în urmă cu 20 de ani, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia comemorării victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform CNN.

“Eu cred că, dacă ne uităm la faptul că au crescut capabilităţile noastre militare comparativ cu situaţia de acum 20 de ani, dacă ne uităm la faptul că ne coordonăm la nivel intern mult mai bine decât în urmă cu 20 de ani, cred că, în general, suntem într-o situaţie mai sigură”, a declarat Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a justificat retragerea militară din Afganistan. “În primul rând, am intervenit acolo pentru a-i găsi pe cei care au atacat America şi pentru a-i trage la răspunere. Am degradat semnificativ reţeaua Al-Qaida. Aş mai nota faptul că nimeni nu a mai atacat Statele Unite, mai ales din acea regiune, în 20 de ani. Nu este o coincidenţă, este vorba de activităţile unor profesionişti care colaborează pentru a se asigura că depistează sursele de risc şi distribuie informaţiile. Este o realizare semnificativă”, a argumentat Lloyd Austin.

Secretarul Apărării a precizat că, deşi nu mai sunt trupe americane în Afganistan, “nu este imposibil” să fie depistate şi contracarate ameninţările teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7641718-ap-mediafax-foto-ap-issei-kato.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7641718-ap-mediafax-foto-ap-issei-kato-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Statele Unite sunt mai în siguranţă în prezent decât erau în urmă cu 20 de ani, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia comemorării victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, conform CNN....