Astăzi, îi onorăm pe cei aproape 3.000 de bărbaţi, femei şi copii care au murit pe 11 septembrie 2001 şi, în plus, pe cei care şi-au pierdut vieţile în serviciul ţării noastre în cele două decenii de atunci. Reafirmăm angajamentul de a menţine o încredere sacră în relaţiile cu familiile lor – inclusiv cu cei care şi-au pierdut părinţii şi care au dat dovadă de atât de multă rezilienţă. Dar această aniversare este şi o reflecţie asupra a ce am învăţat în cei 20 de ani de la acea dimineaţă teribilă“, a declarat Barack Obama într-un mesaj difuzat sâmbătă.

Lista de învăţăminte este lungă şi va continua. Dar un lucru a devenit clar pe 11 septembrie şi este clar de atunci, acela că America a fost mereu căminul eroilor care merg spre pericole pentru a face ceea ce trebuie“, a adăugat Barack Obama.

Pentru Michelle şi pentru mine, imaginea care persistă din acea zi nu se referă doar la turnurile prăbuşite şi la ruinele rămase. Sunt şi pompierii care aleargă să urce pe scări în timp ce alţii alergau să coboare. Pasagerii care au decis să ia cu asalt cabina piloţilor, ştiind că ar putea fi ultimul lor act. Voluntarii care s-au prezentat zilele următoare la centre de recrutare, cu intenţiile de a-şi pune vieţile la dispoziţie“, a continuat Barack Obama.

În ultimii 20 de ani, am văzut permanent aceste dovezi de curaj şi altruism. Le-am văzut acum zece ani, când, după ani de perseverenţă, armata noastră a făcut dreptate cu Osama ben Laden. Şi vedem acest lucru astăzi, când medicii şi asistenţii, epuizaţi, fac tot ce pot pentru a salva vieţi (…)“, a subliniat Barack Obama.

Aceşti oameni reprezintă ce este mai bun în America, ceea ce ne poate aduce împreună şi ceea ce trebuie să ne aducă împreună. 11 Septembrie ne aminteşte de faptul că mulţi americani îşi arată devotamentul în moduri extraordinare, nu doar în momente de crize majore, ci în fiecare zi. Să nu uităm acest lucru şi să nu luăm niciodată aceste lucruri ca fiind de-a gata“, a încheiat Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/barack-obama.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/barack-obama-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Astăzi, îi onorăm pe cei aproape 3.000 de bărbaţi, femei şi copii care au murit pe 11 septembrie 2001 şi, în plus, pe cei care şi-au pierdut vieţile în serviciul ţării noastre în cele două decenii...