CNCAV anunţă că a completat prevederile privind vaccinarea în situaţii speciale pentru persoanele vaccinate cu 1 doză şi care ulterior, din motive medicale, nu au terminat schema de vaccinare.

Astfel, se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin când există o recomandare medicală atestată printr-un document medical (bilet de externare, scrisoare medicală, adeverinţă medicală) şi asumată de un medic cu drept de liberă practică. În acest caz, în centrul de vaccinare va fi păstrată o copie după recomandarea medicală, ataşată formularului de triaj medical şi pacientul va semna consimţământul informat.

Este important ca schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 să se realizeze cu acelaşi tip de vaccin, conform autorizării emise de EMA.

Pot exista, însă, şi situaţii speciale în care se impune administrarea unui alt tip de vaccin fabricat după o tehnologie diferită:

Pentru vaccinul Pfizer BioNTech:

  •  Şoc anafilactic
  •  Miocardită/pericardită

Pentru vaccinul Moderna:

  •  Şoc anafilactic
  •  Miocardită/pericardită

Pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca):

  •  Şoc anafilactic
  •  Sindrom de tromboză cu trombocitopenie (SST)
  •  Sindrom de extravazare capilară

Vaccinarea la femeia gravidă sau la cea care alăptează:

  •  vaccinarea împotriva COVID-19 este indicată tuturor persoanelor începând cu vârsta de 12 ani, inclusiv femeilor gravide, care alăptează sau care intenţionează să rămână însărcinate;
  •  femeile însărcinate sau care alăptează pot beneficia de oricare dintre tipurile de vaccin autorizate la acest moment de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi administrate pe teritoriul naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/vaccin-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/vaccin-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
CNCAV anunţă că a completat prevederile privind vaccinarea în situaţii speciale pentru persoanele vaccinate cu 1 doză şi care ulterior, din motive medicale, nu au terminat schema de vaccinare. Astfel, se permite vaccinarea cu...