„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranţă că Florin Cîţu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-şi fi imaginat că premierul Cîţu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliţia şi că declanşează o criză politică gravă şi o criză guvernamentală şi că vom ajunge la astfel de situaţii în care un partener depune moţiune de cenzură? Nu aveam de unde şti”, spune Ludovic Orban.

El apreciază că votul de la Congres nu depinde de faptul că Florin Cîţu este în funcţie sau este demis.

„Votul depinde de ce modul în care colegii mei şi cei 5.000 de delegaţi vor evalua cei doi candidaţi. Cred că mai degrabă prestaţiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ şansele de a fi ales preşedinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîţu este sau nu este premier”, adaugă Orban.

Referitor la percepţia publică a refacerii USL, alianţa dintre PSD şi PNL, el spune că nu va accepta niciodată, în calitate de lider PNL, nicio înţelegere „nici pe faţă, nici sub masă” cu social-democraţii.

Totodată, el a lansat critici faţă de liberalii care au votat amânarea dezbaterii şi citirii moţiunii de cenzură până după pronunţarea deciziei CCR.

„Nu îi înţeleg pe colegii care au votat azi. Cei care au votat azi până la calendele greceşti au făcut-o pe propria răspundere şi din punctul meu de vedere răspunderea aparţine individual. Toţi cei care au votat, au votat neţinând cont de jurisprudenţa CCR”, afirmă Orban.

Ludovic Orban spune că îşi va delega atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru şedinţa Parlamentului de joi, deoarece are în program activităţi politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7679079-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7679079-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranţă că Florin Cîţu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-şi fi imaginat că premierul Cîţu, fără acordul meu, aruncă...