Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că vaccinarea în şcoli se derulează timp de 2 luni atât pentru învăţământul preuniversitar, cât şi pentru învăţământul universitar pentru doza 1. Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.

În şcoli, vaccinarea începe pe 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar în universităţi începe la 1 octombrie şi se termină pe 1 decembrie.

Universităţile pot organiza mai devreme punctele de vaccinare, spune medicul Valeriu Gheorghiţă.

În şcoli, vaccinarea se va face fie cu echipa mobilă, fie se înfiinţează cabinete proprii, fie şcolile vor fi arondate centrelor de vaccinare din apropiere.

Universităţile vor organiza cabinete de vaccinare în campusuri sau în alte spaţii corespunzătoare.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie spaţiile identificate să fie evaluate de specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, respectiv a Municipiului Bucureşti pentru învăţământul preuniversitar şi până la sfârşitul lunii octombrie pentru învăţământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare şi a spaţiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile”, afirmă medicul.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că fiecare şcoală trebuie să stabilească repede modalitatea prin care va vaccina şi programul în una sau mai multe zile pe săptămână.

Programul trebuie afişat la loc vizibil.

Copiii vor fi însoţiţi la vaccinare de către aparţinătorii adulţi, iar vaccinările se fac doar după exprimarea consimţământului.

Formularul de exprimare a consimţământului poate să fie descărcat anterior vaccinării: „Este un link care va fi pus la dispoziţia tuturor, se regăseşte pe platforma de vaccinare”.

În acest moment, aproape 500 de cabinete medicale şcolare îndeplinesc condiţiile pentru a înfiinţa un cabinet de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0588026712.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0588026712-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că vaccinarea în şcoli se derulează timp de 2 luni atât pentru învăţământul preuniversitar, cât şi pentru învăţământul universitar pentru doza 1. Ulterior, în oglindă, se va...