Mihăilă a spus că la Spitalul Regional de la Iaşi, contractul de finanţare în valoare de 250 de milioane de euro a fost semnat cu Banca Europeană de Investiţii în aprilie. Contractul de proiectare tehnică este pregătit pentru semnare în septembrie anul acesta, potrivit ministrului demisionar.

La Spitalul Regional Cluj, Ioana Mihăilă a spus că se va semna în octombrie contractul de finanţare, iar în noiembrie se semnează contractul de proiectare.

În privinţa Spitalului Regional Craiova, contractul de finanţare se va semna în anul 2022, iar în decembrie, contractul de proiectare.

„Totodată, s-a demarat prin restructurarea Programului Operaţional Sănătate cu scopul asigurării finanţării pentru încă două spitale regionale. Acesta este un proiect demarat, nefinalizat”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul demisionar de la Sănătate a mai spus că a deblocat proiectele de construire a celor 3 centre de mari arşi, cele de la Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti.

„La Timişoara în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire. Licitaţia pentru contractarea lucrărilor este planificată a fi iniţiată la sfârşitul acestei luni, iar semnarea contractului pentru lucrările de construcţie este estimată să se realizeze în februarie 2022.

La Bucureşti a fost finalizată şi avizată documentaţia tehnică şi au fost obţinute autorizaţii de construire de demolare. Proiectul tehnic şi detaliile pentru execuţie sunt în faza de finalizare. Contractarea lucrărilor de construcţie este estimată pentru luna ianuarie 2022.

La Târgu Mureş, la sfârşitul lunii iulie a fost aprobată investiţia pentru construcţia centrului de Arşi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Autorizaţia de construire este estimată a fi obţinută luna viitoare, urmând ca semnarea contractului să se realizeze în august 2022”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului, luna trecută a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, aferent finanţării adiţionale în valoare de 150 de milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi – spune ministrul – pentru finanţarea lucrărilor de construcţie şi de dotare a celor două centre de arşi din cadrul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Tot din finanţări de la Banca Mondială, ministrul a spus că vor fi dotate cu echipamente 7 centre de radioterapie, a căror licitaţie a fost demarată şi finalizată în decursul lunilor în care ministerul a fost condus de USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7650889-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7650889-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mihăilă a spus că la Spitalul Regional de la Iaşi, contractul de finanţare în valoare de 250 de milioane de euro a fost semnat cu Banca Europeană de Investiţii în aprilie. Contractul de proiectare tehnică este...