Cu lozinci de genul ”Aşa nu se mai poate!”, respectiv ”Apărăm cu orice preţ ţara de hoţie”, dar şi cu o ieşire din scenă melodramatică, în spiritul despărţirii doamnei Kovesi de instituţia căreia i s-a dedicat trup şi suflet, salvatorii naţiei de la USR PLUS au senzaţia că au dat lovitura. Au senzaţia că l-au prins pe Dumnezeu de un picior, iar la următoarele alegeri vor rupe gura târgului. Vor şterge pe jos cu PSD şi PNL, care au înşelat aşteptările românilor şi s-au aliat din nou, la vedere sau pe sub masă, ca să fure în linişte din banul public şi din fondurile europene. Miliarde de euro, cum ar veni.

În perioada imediat următoare, cuvintele de ordine în Parlamentul României vor fi două: interesul naţional. PSD şi-a explicat atitudinea oscilantă pretinzând că nu se implică în conflictul din cadrul coaliţiei. Deci sub nicio formă nu face jocul USR PLUS şi AUR. În traducere liberă, PSD îmbrăţişează cu ambele mâini ”interesul naţional”, potrivit căruia ţara trebuie să fie bine guvernată, în special într-o perioadă de criză economică şi sanitară. Căci pentru următoarele luni se anunţă alte scumpiri, facturi de groază la utilităţi şi suprasolicitarea spitalelor cu mii de bolnavi-Covid.

În mod evident, interesul naţional este mai presus de orice. Mai presus de jocurile politicianiste ale unor inconştienţi aflaţi momentan la cârma ţării. Asta ar putea spune Marcel Ciolacu, în sprijinul colegilor din parlament dispuşi să susţină un guvern Cîţu minoritar. ”Au votat cu Cîţu potrivit propriei conştiinţe”, va explica, senin, liderul PSD.

Ca de fiecare dată când în Parlament se pune pe tapet interesul naţional, putem să ne gândim fără să greşim prea mult la conexiunea strânsă, reciproc avantajoasă, dintre politicieni şi serviciile secrete. Odată ce preşedintele Klaus Iohannis decretează, din balconul de la Cotroceni, că suntem în faţa unei probleme foarte grave, că ne paşte un pericol în legătură cu securitatea naţională, atunci toată lumea trebuie să pună umărul şi să tragă în aceeaşi direcţie. Nu mai contează cine a greşit. Dacă interesul naţional o cere, atunci interesele personale şi de partid trec automat în planul doi. Se activează Celula de Criză din cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi se pun cu botul pe labe toţi cârcotaşii. Se neutralizează toţi factorii de decizie care stau în calea interesului naţional. 

Momentan, pentru Klaus Iohannis interesul naţional este unul singur: alegerea lui Florin Cîţu în fruntea PNL, la congresul din 25 septembrie.

În spiritul acestui deziderat, nu-i de mirare că celula de criză din cadrul CSAT s-a activat încă de la primele semne ale spargerii coaliţiei. Demiterea intempestivă a ministrului Stelian Ion (cu acceptul sau chiar la iniţiativa lui Iohannis) nu putea rămâne fără o reacţie puternică din partea USR PLUS. Cooptarea parlamentarilor de la AUR pe lista comună cu semnături a condus la reacţia imediată a Celulei de Criză de la Cotroceni. Deputatul PNL Alexandru Muraru a înfierat cu mânie proletară alianţa contra naturii USR PLUS-AUR şi a trimis o depeşă către cancelariile occidentale, în timp ce oamenii lui Ciolacu au demarat procedura de tergiversare a depunerii moţiunii de cenzură, sub diverse pretexte puerile.

Luaţi prin surprindere de reacţia rapidă a Celulei de Criză de la Cotroceni, Cioloş şi Barna au activat planul B, mult mai dureros, şi au anunţat demisia în bloc a miniştrilor USR PLUS, în aplauzele secretarilor de stat (mai puţin a prefecţilor şi a şefilor din teritoriu). În cadrul întâlnirii de la Cotroceni, preşedintele Iohannis îi va pune în vedere lui Barna (căci Cioloş e invitat în Franţa de preşedintele Macron) următoarele aspecte de viaţă şi de moarte: 1) ţara are nevoie de stabilitate; 2) nu ne trebuie această criză tocmai acum, în prag de iarnă; 3) cursul euro o ia la vale; 4) cetăţenii suferă puternic din cauza unor copii răsfăţaţi; 5) tulpina Delta abia şi-a făcut încălzirea, încă n-am văzut ce-i mai rău şi 6) interesul naţional este mai presus de mamă, de tată, de copii, de colegi de partid, de guvernare. Şi chiar de propria viaţă, la o adică. 

Că interesul naţional înseamnă doar interesul lui Klaus Iohannis ca Florin Cîţu să câştige la congresul PNL, asta o ştiu doar unii politicieni şi băieţii veseli din Celula de Criză. 

Sfătuitorii lui Ciolacu i-au suflat acestuia la ureche să mizeze pe echipa Cîţu-Iohannis, în pofida faptului că demiterea premierului prin moţiune de cenzură ar fi fost mult mai pe placul electoratului PSD.

Însă aici nu vorbim nicidecum despre satisfacerea populimii, ci despre interesul naţional. Care, nu-i aşa, este mai presus de orice (cu excepţia, desigur, a interesului blocului comunitar, dacă ar fi să-l întrebăm pe Iohannis).   
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7618878-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7618878-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cu lozinci de genul ”Aşa nu se mai poate!”, respectiv ”Apărăm cu orice preţ ţara de hoţie”, dar şi cu o ieşire din scenă melodramatică, în spiritul despărţirii doamnei Kovesi de instituţia căreia i s-a dedicat...