Într-o postare făcută duminică pe blogul său, fostul preşedinte Ion Iliescu spune despre Ivan Patzaichin că a fost o fire generoasă, care şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei acumulate în timp către tinerele generaţii, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii.

Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme. A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învăţat să se implice, la rândul lor, în viaţa societăţii”, a scris Iliescu.

Acesta povesteşte că l-a cunoscut pe Ivan Patzaichin când a fost recrutat pentru sportul de performanţă după câteva concursuri în Deltă.

Era un adolescent slăbuţ, fragil şi toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat, care s-a urcat cu siguranţă în barcă, câştigând cursa. Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat şi conducerea Federaţiei Române de Kaiac-Canoe. Un sport care educă şi formează caractere. În acea perioadă a fost construită baza de antrenament de la Bascov, lângă Piteşti. Iar rezultatele s-au cunoscut. Am admirat tenacitatea şi fermitatea cu care Ivan şi-a urmărit proiectele, care s-au adresat în special copiiilor şi tinerilor. Nu a uitat de unde a plecat, şi nu i-a uitat pe cei care au contribuit la reuşitele sale”, a scris pe blog Ion ILiescu.

El susţine că, mai presus de orice, Ivan Patzaichin a fost un om, şi pentru asta a fost iubit şi admirat. Moştenirea lui sportivă este consistentă, şi face parte din tezaurul de valori simbolice al României, crede Ion Iliescu.

Decesul marelui sportiv a fost anunţat duminică dimineaţa de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: „E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0316632236.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0316632236-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Într-o postare făcută duminică pe blogul său, fostul preşedinte Ion Iliescu spune despre Ivan Patzaichin că a fost o fire generoasă, care şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei acumulate în timp către tinerele...