Mai multă atenţie faţă de mediu şi, mai presus de toate, tehnologii de neimaginat sunt cele două elemente aflate la originea noilor „zgârie-nori din lemn”.

De câţiva ani, provocarea deschisă în rândul arhitecţilor din întreaga lume a fost să creeze cele mai frumoase şi mai îndrăzneţe clădiri eco-durabile.
Lemnul aduce acum o contribuţie puternică la locuinţele publice din Suedia: la Stockholm se construieşte un întreg cartier de case din lemn, cu clădiri de până la 13 etaje.

Se numeşte Cederhusen (literal: „case de cedru”), se ridică în zona Hagastaden – în partea de nord a Stockholmului, între autostrăzi, campusul Institutului Karolinska şi marele parc Haga. Şi nu este un caz izolat, scrie New York Times.

Grupurile imobiliare mari, cum ar fi Folkhem, dezvoltatorul care a creat Cederhusen, optează să se concentreze pe construcţia lemnului. Folkhem face acest lucru din 2012 şi are în prezent o duzină de alte planuri în dezvoltare.

Cederhusen face parte din proiectul „Vision Plan 2030” al oraşului Stockholm, care prevede crearea unui centru eco-durabil foarte modern, care să fie dezvoltat pe 96 de hectare, cu cazare (234 de apartamente în clădiri cu 10-13 etaje), birouri şi spaţii publice concepute ca un model de locuit şi respect pentru mediu.

Districtul Caselor din buşteni va ocupa două blocuri. Aici, doar fundaţiile vor fi din beton armat. Şi drumurile şi căile ferate vor circula pe sub pământ. Va fi „unul dintre cele mai mari complexe de apartamente construite din lemn în lume”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/casalemn1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/casalemn1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mai multă atenţie faţă de mediu şi, mai presus de toate, tehnologii de neimaginat sunt cele două elemente aflate la originea noilor „zgârie-nori din lemn”.De câţiva ani, provocarea deschisă în rândul arhitecţilor din întreaga lume a fost să...