Întrebat în cadrul conferinţei de presă de joi de ce unii elevi de clasa a opta vor învăţa după-amiaza, deşi un ordin de ministru prevede că aceştia trebuie să înveţe dimineaţa, Sorin Cîmpeanu a spus că orarul este stabilit de Consiliul de Administraţie al fiecărei şcoli.

„Programul orar se aprobă la nivelul Consiliului de Administraţie al fiecărei şcoli, se aprobă în funcţie de condiţiile specifice. Avem şcoli în care se învaţă în două şi în trei schimburi. Nu sunt lucruri generalizate”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sunt şcoli din capitală în care se învaţă în trei schimburi.

„Avem şcoli în care se învaţă într-un singur schimb şi acolo lucrurile sunt mult mai uşor de rezolvat. În Bucureşti, avem 9 şcoli, din păcate, în care se învaţă în trei schimburi. Lucrurile arată cu totul altfel, fiecare şcoală ia decizia cea mai corectă în interesul elevilor, dar bazată pe condiţiile reale”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Acesta a spus că sunt probleme serioase legate de infrastructura şcolară mai ales în localităţile care sunt pe un trend demografic ascendent şi a dat ca exemplu Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Cluj, Timiş, Iaşi şi Bihor.

Sorin Cîmpeanu a admis că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului afectează orarul şcolilor: „Pauzele decalate presupun dificultăţi în realizarea programului orar. Acestea se justifică prin nevoia de evitare a aglomerărilor în curtea şcolii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7570759-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7570759-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat în cadrul conferinţei de presă de joi de ce unii elevi de clasa a opta vor învăţa după-amiaza, deşi un ordin de ministru prevede că aceştia trebuie să înveţe dimineaţa, Sorin Cîmpeanu a spus că...