La nivel european, doar 13 alte centre au fost recunoscute, din opt ţări: Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Elveţia, Olanda, Lituania şi Egipt. Astfel, România, prin Centrul Medical Emerald, se alătură unei companii selecte de centre de excelenţă în cardiologie şi imagistică cardiovasculară, precum Manchester University NHS Foundation Trust, University Hospital Zürich, Barts Heart Centre – CMR Unit sau Cardiovascular Institute Paris Sud Massy. 

 

Stagii de fellowship pentru cardiologii din România şi din străinătate

 

Această acreditare oferă Centrului Medical Emerald posibilitatea de a desfăşura proiecte de cercetare şi studii clinice, precum şi desfăşurarea unor stagii de pregătire în colaborare cu Societatea Europeană de Cardiologie. Astfel, tinerii cardiologi din România sau din străinătate pot beneficia de pregătire (stagii de fellowship) alături de echipa medicală Emerald la noi în ţară, mai transmit reprezentanţii centrului. 

 

Echipa de imagistică cardiovasculară prin rezonanţă magnetică Emerald (CARDIO-RM) este o echipă medicală multidisciplinară formată din medic cardiolog, radiolog şi tehnician/asistent, alături de o echipă administrativă care se ocupă de preluarea şi pregătirea corespunzătoare a cazurilor în funcţie de particularităţile fiecărui pacient.  

 

Rezonanţa magnetică cardiovasculară (Cardio-RM) este cea mai avansată metodă imagistică de evaluare a funcţiei inimii. La Emerald, investigaţia este realizată de o echipă formată dintr-un medic radiolog cu experienţă şi un medic cardiolog specializat în RM cardiovasculară, în timpul acesteia fiind preluate peste 1500 de imagini de pe inimă, cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, mai rapid, mai precis şi mai silenţios. Rezonanţa magnetică este o scanare nedureroasă şi inofensivă, ce permite să privim în interiorul corpului fără utilizarea razelor X. 

 

Este indicată în cazul în diverse patologii

 

Insuficienţă cardiacă, Cardiomiopatie hipertrofică, Miocardită, Fibroză miocardică, Cardiomiopatie dilatativă, Displazie aritmogenă de ventricul drept, Bloc de ramură stângă, Extrasistole ventriculare, Aritmii ventriculare, Resincronizare cardiacă, CRT, Talasemie, Hemocromatoză, Amiloidoză, Boala Fabry, Regurgitare aortică, Insuficienţă aortică.

 

La Emerald se efectuează şi rezonanţă magnetică cardiacă de stres, o investigaţie nouă în Romania, dar foarte utilizată în celelalte ţări europene, dedicată unor patologii speciale, cum ar fi: Boală cardiacă ischemică, Infarct miocardic acut, Cardiopatie ischemică, Angină pectorală, Stenturi coronariene, Bypass aorto-coronarian, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/emerald-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/emerald-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La nivel european, doar 13 alte centre au fost recunoscute, din opt ţări: Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Elveţia, Olanda, Lituania şi Egipt. Astfel, România, prin Centrul Medical Emerald, se alătură unei companii selecte de centre...