Novavax este un vaccin recombinant pe bază de proteine şi, cel mai probabil, va fi primul de acest gen care va fi aprobat împotriva Sars-CoV-2. Asta îi asigură o poziţie favorizantă pe piaţă, putând fi un argument pentru cei care evită acum să facă vaccinul.

Până acum s-au folosit vaccinuri cu virus viral, mRna şi virusuri inactivate. NVX-CoV2373 (acesta este numele vaccinului) funcţionează diferit: introduce proteina Spike dezvoltată în laborator.

Sergio Abrignani, profesor la Universitatea de Stat din Milano şi director al Institutului Naţional de Genetică Moleculară „Romeo şi Enrica Invernizzi”, precum şi membru al comitetului tehnico-ştiinţific pentru situaţia de urgenţă Covi, explică situaţia:

”Este o tehnică folosită de mai bine de treizeci de ani: a făcut posibilă producerea de vaccinuri care acum sunt folosite şi pentru protejarea nou-născuţilor, fără riscul de efecte secundare semnificative: acestea sunt cele împotriva hepatitei B.

Vaccinul Novavax, pe lângă faptul că este utilizat pentru a treia doză, poate reprezenta o armă importantă pentru cei nehotărâţi şi temători, deoarece a fost dezvoltat cu o tehnică testată de zeci de ani”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/08/novavax.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/08/novavax-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Novavax este un vaccin recombinant pe bază de proteine şi, cel mai probabil, va fi primul de acest gen care va fi aprobat împotriva Sars-CoV-2. Asta îi asigură o poziţie favorizantă pe piaţă, putând fi un...