Poliţiştii de frontieră din Garda de Coastă şi lucrători vamali din Constanţa Sud, comisari de mediu şi reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deşeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deşeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deşeuri a căror provenienţă nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conţin uleiuri, emulsii şi alte substanţe periculoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), deşeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile şi rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deşeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/08/gunoiaerom.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/08/gunoiaerom-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Poliţiştii de frontieră din Garda de Coastă şi lucrători vamali din Constanţa Sud, comisari de mediu şi reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un convoi format dintr-un împingător cu şase...