În imaginile postate pe pagina de Facebook a Romsilva se vede bursucul, care, la un moment dat, se îndreaptă spre camera de filmat şi apoi fuge.

„Un bursuc foarte simpatic căruia nu-i place să fie filmat a fost totuşi surprins într-o pădure din Parcul Naţional Cozia de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei parcului”, se arată în postare.

Conform specialiştilor Romsilva, bursucul este un mamifer omnivor care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve sau ouă. Toamna îşi face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Aceştia îşi construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Parcul National Cozia, unde a fost făcută filmarea, este situat în judeţul Vâlcea şi cuprinde masivul Cozia şi o parte a Munţilor Lotrului, aproape de limita cu judeţul Argeş.

Parcul are o suprafaţă de 17.100 de hectare, dintre care 16.070 hectare păduri, 8.134 hectare păduri fiind incluse în zone de protecţie strictă sau integrală, unde nu este permisă intervenţia umană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/badger-2030975-960-720.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/badger-2030975-960-720-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În imaginile postate pe pagina de Facebook a Romsilva se vede bursucul, care, la un moment dat, se îndreaptă spre camera de filmat şi apoi fuge. „Un bursuc foarte simpatic căruia nu-i place să...