Plata nu a fost realizată de instituţia afectată. Activitatea curentă a spitalului nu a fost întreruptă, continuitatea fiind asigurată prin utilizarea registrelor offline, precizează SRI.

Atacul este similar celui din vara anului 2019, când alte 4 spitale din România au fost afectate de Phobos, în contextul lipsei unor soluţii antivirus la nivelul infrastructurii IT&C utilizate de acestea.

Ransomware-ul Phobos prezintă un nivel de complexitate medie, utilizând ca metodă de infecţie, preponderent, conexiunile de tip Remote Desktop Protocol (RDP).

În vederea prevenirii unor atacuri de tip ransomware, experţii Centrului Naţional CYBERINT şi CERT-RO recomandă implementarea unor politici şi măsuri de securitate precum: utilizarea unei soluţii antivirus actualizate; dezactivarea serviciului RDP de pe toate staţiile şi serverele din reţea; actualizarea sistemelor de operare şi a tuturor aplicaţiilor utilizate; schimbarea frecventă a parolelor tuturor utilizatorilor, respectând recomandările de complexitate; verificarea periodică a tuturor utilizatorilor înregistraţi, pentru a identifica utilizatorii noi, adăugaţi în mod nelegitim; realizarea unor copii de siguranţă a datelor critice pe suporţi de date offline; păstrarea datelor criptate în eventualitatea în care ar putea apărea o aplicaţie de decriptare în mediul online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0468574174-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0468574174-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Plata nu a fost realizată de instituţia afectată. Activitatea curentă a spitalului nu a fost întreruptă, continuitatea fiind asigurată prin utilizarea registrelor offline, precizează SRI. Atacul este similar celui din vara anului 2019, când...