Jucătorii şi cluburile de esports din România vor primi, astfel, acelaşi statut ca cel al sportivilor şi cluburilor profesioniste tradiţionale.

Nevoia susţinerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reuşit, în mai puţin de un an de zile, să înfiinţăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă şi bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, ţări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports”, a precizat Mara Mareş.

Legea va fi depusă în Parlament la începutul sesiunii din luna septembrie.

A venit timpul pentru ca România să pună la lucru întreg ecosistemul şi infrastructura care au plasat-o de multe ori în topurile internaţionale în ceea ce priveşte pasiunea pentru gaming. O legislaţie dedicată esports va ajuta în primul rând jucătorul român, care va avea o motivaţie în plus pentru a face performanţă şi de a se bate pentru premii de milioane de dolari în competiţiile internaţionale”, a declarat Vlad Marinescu, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Esports.

Pe 21 iulie, Bucureşti a găzduit, pentru prima oară, un Esports Summit, evenimentul urmând să devină unul din cele mai importante evenimente regionale de profil în următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0446722572-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0446722572-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Jucătorii şi cluburile de esports din România vor primi, astfel, acelaşi statut ca cel al sportivilor şi cluburilor profesioniste tradiţionale. “Nevoia susţinerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte...