Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 50 de focare în 15 judeţe din ţară. În prezent, în România evoluează 170 de focare.

ANSVSA le cere crescătorilor de porci să respecte normele de biosecuritate pentru fiecare tip de exploataţie şi să anunţe de urgenţă medicul veterinar atunci când un animal prezintă semne de boală sau moare. Proprietarii suinelor afectate de PPA, care sunt identificate prin crotaliere, vor fi despăgubiţi conform legii.

ANSVSA a prezentat modul în care se recunoaşte un porc infectat cu virusul PPA: moartea subită; prezenţa unei febre ridicate, de 40-42 grade, prezenţa unei înroşiri a pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă, mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept şi/sau în zona abdomenului, animalele bolnave îşi pierd pofta de mâncare, devin apatice şi înainte de deces cu 24-48 de ore îşi pierd coordonarea motrică, voma, diaree (uneori chiar cu sânge), scurgeri din ochi, scroafele avortează.

Potrivit specialiştilor, vara, mobilitatea crescută a oamenilor datorată perioadelor de concediu şi transportul ilegal de animale duc la răspândirea mult mai rapidă a virusului în gospodăriile populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/porci-ionel-iancu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/porci-ionel-iancu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 50 de focare în 15 judeţe din ţară. În prezent, în România evoluează 170 de focare. ANSVSA le cere crescătorilor de porci să respecte normele de biosecuritate...