Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei COVID-19, care are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza dominanţei variantei Delta a virusului, au anunţat luni autorităţile guvernamentale.

Adresându-se unei conferinţe de presă la sfârşitul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că ţara a înregistrat o creştere bruscă şi puternică a ratei de incidenţă, sau cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori, „cu aproape 125% într-unul săptămâna “, ceea ce nu a fost observat încă de la începutul pandemiei.

O mare parte din aceste cazuri noi constituie varianta Delta extrem de contagioasă care „contaminează la viteză de trăsnet”, reprezentând 80% din infecţii, a adăugat el.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului … Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele. “

În ultimele câteva zile, numărul infecţiilor zilnice a depăşit valoarea a 10.000 de cazuri. Luni, cifra era de 4.151 cazuri şi 20 de decese.

Attal a reamintit că guvernul ia toate măsurile pentru a se asigura că acest nou val nu este „mai devastator” şi una dintre modalităţile definite de a limita circulaţia activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia într-un nou tip de variantă a fost vaccinarea .

“Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave”, a spus el, subliniind că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

Peste 100.000 de anti-vaxxeri au ieşit în stradă săptămâna trecută pentru a se opune planului propus de guvernul Macron de a face vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi de a impune restricţii de intrare în locuri publice, cafenele, restaurante, centre comerciale şi transportul public pe distanţe lungi pentru cei care sunt nevaccinate.

Din această miercuri, intră în vigoare prima fază a permisului de sănătate – dovezi digitale pentru a arăta vaccinarea sau un test PCR / antigen negativ.

Nerespectarea regulilor de aprobare a sănătăţii va determina pedepse puternice variind de la 1.500 de euro (1.770 dolari) pentru prima dată la 45.000 de euro (53.102 dolari) pentru infractorii reincidenţi, împreună cu un an de închisoare.

Anti-vaxxers francezi au etichetat această mişcare drept „dictatură a sănătăţii”, într-un moment în care mai multe ţări din lume aşteaptă accesul la vaccinuri împotriva COVID-19.

Attal a spus că guvernul nu va fi descurajat şi nici „nu va ceda dictaturii de imagini şocante, lozinci revoltătoare”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7672081-mediafax-foto-ap-ludovic-marin-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7672081-mediafax-foto-ap-ludovic-marin-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei COVID-19, care are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza dominanţei variantei Delta a virusului, au anunţat luni autorităţile guvernamentale.Adresându-se unei conferinţe de presă la...