„Se pare că infrastructura este distrusă atât de rău încât unele locuri nu vor avea apă potabilă timp de săptămâni sau luni”, a declarat primarul oraşului Altenahr din districtul Ahrweiler, Cornelia Weigand.

„Este clar că comunitatea noastră va ajunge să arate foarte diferit, deoarece acele clădiri care au definit zona timp de mai mult de 50, 100 sau 150 de ani vor trebui demolate”, a spus Weigand.

Crucea Roşie a Germaniei a transportat în regiune două rezervoare de apă potabilă de 7.000 litri şi patru de 3.800 litri.

Furnizorul de gaze din Koblenz, EVM, a declarat că nu se ştie exact câte gospodării din Ahrweiler au rămas fără gaz, cercetările sunt în desfăşurare, dar daunele aduse sistemului său de alimentare au fost „dramatice”, potrivit The Guardian.

Prof. Hannah Cloke, hidrolog la Universitatea din Reading, care a înfiinţat şi consiliază EFAS, a declarat că numărul morţilor a fost „un eşec monumental al sistemului”.

Ministrul de interne al statului vestic Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, a recunoscut că sistemul de avertizare timpurie nu a funcţionat atât de eficient pe cât ar fi putut, dar a spus că nu vede „probleme fundamentale” cu sistemul.

Şeful biroului federal de protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastru din Germania a părut să dea vina pe autorităţile locale. „Infrastructura de avertizare nu a fost problema noastră, ci întrebarea cât de sensibile sunt autorităţile publice şi populaţia în răspunsul lor”, a declarat preşedintele agenţiei, Armin Schuster.

 

Schuster a declarat că avertismentele digitale, de exemplu prin mesaje text şi e-mailuri automatizate, nu ajung întotdeauna la toţi cei cu risc. În schimb, el a cerut un program de investiţii pentru creşterea numărului de sirene de avertizare a inundaţiilor în zonele care ar putea fi vizate de mai multe inundaţii în următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7676677-ap-mediafax-foto-ap-tv7-1-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/7676677-ap-mediafax-foto-ap-tv7-1-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Se pare că infrastructura este distrusă atât de rău încât unele locuri nu vor avea apă potabilă timp de săptămâni sau luni”, a declarat primarul oraşului Altenahr din districtul Ahrweiler, Cornelia Weigand. ...