Selsela Alikhil spune că a fost răpită când s-a urcat într-un taxi dintr-un district comercial din Islamabad situat la mică distanţă de sediul Parlament.ului Ea a spus că un bărbat neidentificat care a fost lăsat în taxi de către şofer a bătut-o şi a numit-o fiica unui comunist.

Un raport medical a arătat că avea leziuni la încheieturi, glezne şi cap.

Slăbirea legăturilor bilaterale a venit la câteva zile după ce preşedintele Ghani a acuzat Pakistanul că nu a luat măsuri pentru a preveni „afluxul de peste 10.000 de luptători jihadişti” în ultima lună şi că nu a dat asigurări repetate de a-şi folosi puterea pentru a influenţa talibanii să adere la negocieri. Ghani a făcut acuzaţiile la o conferinţă regională în Uzbekistan.

Afganistan a anunţat duminică retragerea ambasadorului şi a înalţilor diplomaţi din Pakistan, în urma răpirii fiicei trimisului în Islamabad, adăugând tensiuni suplimentare în legăturile bilaterale.

Primul vicepreşedinte afgan, Amrullah Saleh, a declarat că decizia de revocare a diplomaţilor a fost luată de preşedintele Ashraf Ghani, întrucât răpirea fiicei trimisului a „rănit psihicul naţiunii noastre”.

„În urma răpirii fiicei ambasadorului afgan în Pakistan, conducerea Republicii Islamice Afganistan a chemat înapoi ambasadorul Afganistanului şi înalţii diplomaţi din Pakistan până la soluţionarea tuturor ameninţărilor la adresa securităţii, inclusiv arestarea şi procesul autorilor răpirii”, a declarat declaraţia ministerului de externe.

„O delegaţie afgană va vizita Pakistanul în curând pentru a evalua şi urmări cazul şi toate problemele conexe; acţiunile ulterioare vor urma pe baza constatărilor “, a adăugat acesta.

Biroul de Externe al Pakistanului a descris decizia Afganistanului ca fiind „nefericită şi regretabilă” şi a declarat că răpirea este investigată la „cel mai înalt nivel”, la ordinele prim-ministrului Imran Khan.

Acesta a adăugat că secretarul de externe Sohail Mahmood l-a întâlnit duminică pe trimisul afgan, pentru a-l informa cu privire la toate demersurile întreprinse de Pakistan şi pentru a-l linişti de cooperare deplină.

“Sperăm că guvernul din Afganistan îşi va reconsidera decizia sa”, a declarat Biroul de Externe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/afgan.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/afgan-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Selsela Alikhil spune că a fost răpită când s-a urcat într-un taxi dintr-un district comercial din Islamabad situat la mică distanţă de sediul Parlament.ului Ea a spus că un bărbat neidentificat care a fost lăsat în...