Mă îngrijorează faptul că există un consens foarte puternic potrivit căruia trebuie să ne pregătim pentru un boom economic major – estimările de creştere sunt încă în plin efect. «Ce ar putea merge prost?» este întrebarea care mă deranjează, iar piaţa bondurilor începe să îşi pună aceeaşi problemă. Sunt doi factori pe care trebuie să îi luăm acum în calcul” spune Sharma, conform Bloomberg.

Un prim aspect constă în măsurile aplicate de a doua economie a planetei împotriva marilor companii tech. Sectorul digital reprezintă în prezent circa 40% din economia Chinei, de la aproximativ 10% în urmă cu un deceniu. Astfel, susţine Sharma, restricţiile lansate asupra sectorului tech ar putea avea un impact semnificativ pentru creşterea economiei mondiale.

Între timp, oamenii din Statele Unite se aşteaptă ca ritmul cheltuielilor fiscale să scadă, însă „toată lumea este de acord că peisajul reprezentat de consumatori se află în stare bună şi va putea să se îmbunătăţească”.

Un oficial de top al băncii centrale americane spune că varianta Delta a coronavirusului reprezintă o ameninţare pentru recuperarea economiei globale

Problema este că, atunci când arunci o privire peste ultima perioadă când consumatorii au avut de-a face cu o asemenea situaţie, adică după al Doilea Război Mondial, ei au ajuns să economisească mai mult decât au cheltuit. Ce se va întâmpla dacă oamenii vor decide să economisească tot mai mult? În acelaşi timp, există o mulţime de consumatori speriaţi de criza din 2008.”

Sharma adaugă că recuperarea globală ar putea fi alimentată momentan de campaniile de vaccinare ale pieţelor emergente, însă există riscul ca apogeul revenirii economice să fie atins mult mai devreme decât se aşteptau iniţial analiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/31936906-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/31936906-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Mă îngrijorează faptul că există un consens foarte puternic potrivit căruia trebuie să ne pregătim pentru un boom economic major – estimările de creştere sunt încă în plin efect. «Ce ar putea merge prost?» este întrebarea...