Ce l-a scos din sărite pe Huldai? Faptul că Bibi s-a aşternut, cum era de aşteptat, pe o opoziţie feroce. Orice iniţiativă de promulgare a unei legi în Knesset de către Coaliţia Schimbării a premierului Naftali Bennett se izbeşte de votul contra al opoziţie fostului premier. Chiar şi atunci când e vorba despre legi iniţiate şi susţinute de propriul partid, Likud. Un exemplu fierbinte e aşa-numita Lege a Cetăţeniei, propusă de Likud cu două decenii în urmă. Legea interzice acordarea cetăţeniei israeliene palestinienilor din teritorii care se căsătoresc cu palestinieni sau evrei posesori de buletin de identitate israelian. Motivul: pericolul înlocuirii populaţiei şi, în consecinţă, sporirea puterii palestinienilor în Parlament. (Nemaivorbind că, sub umbrela cetăţeniei, s-ar putea strecura în ţară şi elemente teroriste).

Pentru că nu are un caracter permanent, motivaţiile de securitate naţională care stau la baza acesteia fiind periodic evaluate, Legea Cetăţeniei trebuie re-adoptată la diferite intervale de timp. În urmă cu o săptămână, pentru prima oară, partidele care alcătuiesc opoziţia condusă de Bibi au votat la unison cu Lista Arabă Unită şi Meretz (partide membre ale Coaliţiei Schimbării) împotriva prelungirii legii care expira. În consecinţă, a doua zi dimineaţă a fost înregistrat un număr record de cereri de cetăţenie din partea palestinienilor.

(În urmă cu câteva zile, însuşi noul preşedinte al Knessetului, Miki Levi, a votat din neatenţie împotriva unei legi pe care o propusese propria coaliţie aflată la putere. “Autogolul” a fost dat la propunerea legislativă privind retragerea dreptului la custodia asupra copiilor taţilor abuzatori).

Comentatorii politici se tem că stilul lui Netanyahu de a face opoziţie cu orice preţ şubrezeşte nu doar democraţia, ci poate afecta şi siguranţa statului.

Filibuster-ul lui Bibi (obstrucţia parlamentară permanentă) a declanşat un război de uzură la nivelul Legislativului care poate paraliza întreaga ţară şi care se desfăşoară în paralel cu o campanie furibundă de delegitimare a prim ministrului Bennett. Acesta e motivul pentru care nu doar primarul Tel Avivului îl consideră pe Netanyahu (cel din ultimele luni la putere şi din primele luni de opoziţie) un pericol pentru Israel. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/210990645-10158355925212076-5652319006192520816-n.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/210990645-10158355925212076-5652319006192520816-n-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ce l-a scos din sărite pe Huldai? Faptul că Bibi s-a aşternut, cum era de aşteptat, pe o opoziţie feroce. Orice iniţiativă de promulgare a unei legi în Knesset de către Coaliţia Schimbării a premierului Naftali...