„Rata de vaccinare din ţara dumneavoastră este mai mică decât în alte state membre. (…) Acesta este rolul nostru, să vă sprijinim şi să vă transmitem mesajul Comisiei Europene şi al UE să vă alăturaţi efortului nostru”, a spus Stella Kyriakides, după o vizită făcută la centrul de vaccinare din localitatea Petreşti, în judeţul Dâmboviţa.

Ea a precizat că trebuie făcute eforturi pentru creşterea ratei de vaccinare.

„Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare pentru cetăţenii români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului crează o situaţie fragilă şi periculoasă”, a mai spus comisarul european.

La rândul său, ministrul Sănătăţii din România, Ioana Mihăilă, a prezentat o parte dintre măsurile pe care autorităţile vor să le ia în acest sens.

„Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe, să-i încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că este greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita această vaccinare la domiciliu. Pentru pacienţii cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ţinti mai bine acele persoane care sunt şi la cel mai mare risc de a contracta şi de a dezvolta complicaţii”, a spus Mihăilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0586481983.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/profimedia-0586481983-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Rata de vaccinare din ţara dumneavoastră este mai mică decât în alte state membre. (...) Acesta este rolul nostru, să vă sprijinim şi să vă transmitem mesajul Comisiei Europene şi al UE să vă alăturaţi efortului...