Studiul de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, Oxford University şi Public Health England a constatat că riscurile sunt deosebit de mari pentru cei cu dizabilităţi profunde de învăţare legate de sindromul Down şi de paralizia cerebrală. De exemplu, printre pacienţii cu COVID-19 care au sindrom Down, riscul de a muri din cauza infecţiei a fost de 36 de ori mai mare decât în ​​cazul populaţiei generale, potrivit The Guardian.

„Acest lucru este foarte grav. Am fost şocat de ratele crescute de deces la persoanele cu dizabilităţi de învăţare şi în special la persoanele cu sindrom Down”, a declarat prof. Hannah Kuper, directorul Centrului internaţional pentru Evidenţa Dizabilităţii de la LSHTM.

Studiile anterioare au evidenţiat ameninţarea crescută pe care COVID-19 o reprezintă pentru persoanele cu dizabilităţi de învăţare, dar cel mai recent studiu publicat în British Medical Journal este primul care a analizat ratele de spitalizare şi de deces în rândul persoanelor care se află în registrul cu dizabilităţi de învăţare din Anglia.

Studiul arată că persoanele cu dizabilităţi de învăţare sunt de cinci ori mai predispuse să ajungă la spital după infectarea cu SARS-CoV-2.

Descoperirile se bazează pe mai mult de 17 milioane de fişe medicale electronice analizate prin intermediul platformei OpenSafely a Universităţii Oxford. Din 90.307 de adulţi aflaţi în registrul cu dizabilităţi de învăţare, 538 (0,6%) au fost internaţi la spital cu COVID-19, iar 222 (0,25%) au fost înregistraţi cu decese provocate de virus.

De ce persoanele cu dizabilităţi de învăţare prezintă un risc atât de mare nu este pe deplin înţeles, dar factorii majori par a fi un tratament mai slab şi accesul la asistenţă medicală pe tot parcursul vieţii. În medie, persoanele cu dizabilităţi de învăţare mor cu aproape 20 de ani mai tineri decât populaţia generală.

Rezultatele evidenţiază importanţa asigurării faptului că persoanele din registrul de dizabilităţi de învăţare au prioritate la vaccinare, dar Kuper a spus că sunt necesare mai multe măsuri, inclusiv o mai bună prevenire a bolilor în casele de îngrijire, mai multă formare pentru îngrijitori şi susţinători şi informaţii mai clare despre COVID-19 pentru persoanele cu dificultăţi de învăţare.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei Sindromului Down a declarat că organizaţia a lucrat îndeaproape cu cercetătorii din Marea Britanie şi la nivel mondial pentru a împărtăşi rapid informaţii care vor menţine oamenii în siguranţă, inclusiv resurse „uşor de citit”.

 

„Presăm în prezent Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare pentru a recomanda ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au sindromul Down să fie vaccinaţi”, au adăugat ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/hepta-5014127.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/hepta-5014127-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Studiul de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, Oxford University şi Public Health England a constatat că riscurile sunt deosebit de mari pentru cei cu dizabilităţi profunde de învăţare legate de sindromul Down şi...